Fotbollscupen Mid Nordic Cup

Under tre dagar i månadsskiftet juli-augusti, när sommaren är som allra bäst, spelas Mid Nordic Cup & Fotbollsfestival. 2020 blir det för 38:e gången som IFK Timrå arrangerar denna populära tillställning, så detta är en cup med anor. Platsen är rekreationsområdet Fagerstranden i Timrå och tävlingen är öppen för pojkar och flickor på 8-15 år.

Ju äldre spelare desto fler per lag på plan samtidigt. De yngsta klasserna spelar 5-mannalag, de äldsta 11-manna och däremellan 7 och 9. Samma med speltiderna som går från 2 x 15 minuter till 2 x 25, först gruppspel och sedan finalspel förutom de allra yngsta som bara spelar gruppspel under två dagar, men i gengäld garanteras minst fem matcher.

Sover gör man i skolor och frukost, lunch och middag ingår i deltagarkortet. Det gör även deltagande i cupdiscot där 500 ungdomar träffas efter lördagens tävlingspass. Tränare och lagledare skickas samtidigt iväg till en ledarträff med föredrag och buffé för att inte vara i vägen. Men det är inte bara spelare och tränare som kan glädja sig åt Mid Nordic Cup. Det gäller givetvis också publiken. Detta är en trevlig cup både på och utanför fotbollsplanen, så spelarnas familjer är välkomna att komma med och erbjuds rabatter på hotell och camping under helgen.

Det är många turneringar som trängs om ett ungt fotbollslags intresse, och så vill man ju kanske åka på träningsläger också. Det är inte bara svårt att hinna med, man ska ju ha råd också. Goda råd är dyra sägs det, men här kommer ett råd som inte bara är gratis utan dessutom lönsamt.

DelikatessKungen heter ett företag som specialiserat sig på att hjälpa idrottslag, föreningar och skolklasser genom att erbjuda försäljningssamarbete. Era spelare kan sälja deras delikatesser mot provision och på så sätt tjäna pengar till denna och andra tävlingsresor. Det är lättsålda, populära produkter som ekologisk olivolja och en prisbelönt cheddarost.

Alltihop i trevliga presentförpackningar, så en variant är att förmå företag på er ort att hjälpa ett ungt fotbollslag genom att köpa in dessa delikatesser och ge bort till sina kunder, leverantörer eller andra samarbetspartners, men ni kan också sälja dem till privatpersoner genom att knacka dörr eller ställa upp ett bord på det lokala torget. Alla gillar ju delikatesser, så det brukar sälja riktigt bra. Många idrottsklubbar och skolklasser återkommer till DelikatessKungen år efter år för att ha råd med nya resor.