Stadium Sports Camp

Idag ska vi på bloggen dela med oss av ett i allra högsta grad dagsaktuellt tips om ett jättestort träningsläger dit ni som förening kan skicka era ungdomar för att på så sätt investera i deras framtid som aktiva idrottare. Dagens tips på bloggen handlar kort och gott om Stadium Sports Camp som varje sommar går av stapeln i den östgötska metropolen Norrköping.

Stadium

Detta är Stadium Sports Camp
Stadium Sports Camp i Norrköping är utan tvivel Sveriges absolut största träningsläger för barn och ungdomar som älskar idrott av olika slag. Med sina drygt 6 000 deltagare från hela landet – och även från många andra länder – blir Stadium Sports Camp en grym grej som verkligen märks i hela Norrköping med omnejd. Ingen kan missa att lägga märke till att det är Stadium Sports Camp som har rockat loss i staden. Förutom alla deltagare som ägnar sig åt träning från morgon till kväll så krävs det massor av personal som ser till att allting runt omkring träningen fungerar som det ska. Det har därför blivit ett grymt eftertraktat sommarjobb för gymnasieungdomarna i Norrköpings kommun att få jobba under de fyra veckor på sommaren då detta jättelika träningsläger går av stapeln ute på Himmelstalundsfältet strax utanför Norrköping city. Stadium Sports Camp erbjuder träning i totalt sett 15 olika idrotter. De discipliner som det handlar om är basket, brottning, bordtennis, dans, fotboll, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy, ishockey, multi, rugby, simning, skytte och tennis. Som deltagare eller lag så kan man vara med under en av de fyra veckor som partajet pågår i Norrköping.

Delta i Stadium Sports Camp
Himmelstalund är området i Norrköping där de riktigt stora idrottsarenorna ligger. Det hela påminner faktiskt en smula om en slags idrottens egen Bullerbyn där de stora arenorna ligger sida vid sida. Det är här som Stadium Sports Camp går av stapeln. Under dagarna när ni deltar i träningslägret så erbjuds ni helpension med minst två träningstillfällen per dag under ledning av speciellt utbildade tränare som är expert på just sin idrott. På övrig tid finns det massor att göra på området. Ett annat alternativ är att ni åker in till Norrköping city och hittar på något där.