Åhusstrand Beachsoccer

Beach Soccer
Beach Soccer – eller strandfotboll som den direkta översättningen till svenska av detta engelska uttryck lyder – är precis vad det låter som; en fartfylld variant av fotboll som spelas på ett underlag av sand. Varje lag består av en målvakt och fyra utespelare. En plan som man använder i Beach Soccer ska enligt reglerna vara 26-28 meter bred och 35-37 meter lång. Precis som i vanlig fotboll så handlar det i Beach Soccer om att sparka in bollen i motståndarnas målbur. All bollkontakt med händerna är förbjuden utom för målvakten. Varje match består av tre perioder om 12 minuter och det får inte bli oavgjort resultat. Om det skulle vara oavgjort efter full tid sker förlängning om tre minuter och om detta inte skulle hjälpa så blir det straffsparkar som får avgöra utgången.

Strandfotboll är på väg att bli en minst lika stor grej i Sverige som sporten har blivit i Brasilien (där sporten uppfanns 1992), USA, Argentina och Italien och andra länder. Åhusstrand Beachsoccer är en årlig turnering som anordnas i skånska Åhus och som är en starkt bidragande orsak till att Beach Soccer är på G att bli så stort i vårt land som sporten håller på att bli. Vid sidan om den vanliga fotbollen och Futsal är Beach Soccer sålunda det tredje syskonet i FIFA:s stora och färgsprakande fotbollsfamilj. Det finns internationella stadgar och spelregler och det spelas internationella mästerskap även i Beach Soccer. Det är mot bakgrund av detta som turneringen Åhusstrand Beachsoccer är en så viktig turnering i vårt land. Läs mer om Åhusstrand Beachsoccer genom att klicka på den här länken.